85 dBA från en Strollerspridare med blåa korn

85 dBA från en Strollerspridare med blåa korn

Nu är det dags att gödsla gräsmattorna i Skåne. Min matta såg lite “trött” ut så jag köpte en påse med blåa korn och hällde i min Strollerspridare.

När jag började köra med spridaren märkte jag att ljudnivån var ganska hög. Eftersom jag är intresserad av ljud så hämtade jag en mätare och mätte ljudnivån vid mina öron.

Det blev 85 dBA. Se filmen och lyssna.

Jobbigt ljud – men gräsmattan blir förhoppningsvis grön och fin.

Profilbild

Ida Cederlund

Skolan är Sveriges största arbetsplats. Tyvärr är ljudmiljön i många skolor inte bra och det gör det svårt för både lärare och elever att "göra ett bra jobb". Syftet med LJUDSKOLAN är att sprida kunskap om hur ljud i skolan påverkar människor. För dig som vill veta mer om ljud, klicka på "Ljudfakta" högst upp på sidan. Har du FRÅGOR OM LJUD - kontakta mej på: ida.cederlund@ecophon.se eller 042-17 99 43